Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

22 Nov 2014

Kungfu Jungle

 Assalamualaikum,

Lama dah tak menaip nihh. Sebenarnya faz ada banyak idea nak menaip, tp sebab banyak sgt benda menghalang faz dr focus dgn blog jadi kebanyakkannya faz lupa. Hehe. Faz baru balik dari movie date dgn ibu. Saje je nak cakap.


Kami menonton cte Kungfu Jungle. Masa masuk kat pawagam tadi faz dan ibu tersangatla terkejut. Nak tau sebab apa? Kteorg berdua je makhluk Allah yg bertudung dan melayu, rata rata yg menonton cte tu semua cina. Wowwww... Faz agak hairan la sedikit.

Faz memang minat nonton cte cina sebenarnya, fazkan satu malaysia. Semua jenis cerita dapat masuk.  Ibu faz cakap takpe tonton cte cina, mana tau dapat bakal husband org cina. Mesti best. Hehe. Sokong je bu. Asal boleh bahagia dunia akhirat.

Jadi di sini, faz nak recommend kat korg tak kira bangsa g la tengok Kungfu Jungle, confirm tak rugi. Faz nak cte sbenarnya, tp tkt kalau korg baca kang trus tak nak g. Tapi faz nak cte gak..... Okay. Buat sinopsis sikit la k?

Cte ini berunsur aksi, sesiapa yg suka filem aksi ganas bole la p tonton. Mengisahkan seorg yg sggup buat apa je demi org yg dia sayang. Okay, takat tu je. Nak tau g la tgok sendiri.

Banyak gak pengajaran yg boleh didapati dr filem ni. Agak berlainan dari filem aksi yg pernah faz tgok. First tu takut la, sebab bnyk sgt aksi tumbuk tp lama lama tu mula layan.  Syok giler.  Faz pun da penat, jadi In Sha Allah bertemu lagi.

Sekian..



No comments:

Post a Comment