Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

8 Nov 2014

Jangan tinggalkan org yg sygkan kita sebab org yg kita suka

Assalamualaikum,

Time free free camni, best kalau dok layan perasaan di tambah lagi dengan lagu jiwang. Terkenang lak dgn someone yg pernah menjadi someone special di hati faz. Lama gak tak dgr khabar dia. Hurmm. Masih marah ke dia dgn faz or dia tak ingat siapa faz. fuhh. 

Faz kenal N dari kakak faz sebab dorg sama kelas. Faz pun tak ingat mcm mane faz dgn N boleh couple. N baik sgt dgn faz. Bila dengan dia faz rasa dilindungi dan dihargai. N tak pernah buat apa yg faz tak suka dia buat. Kalau kteorg kluar pun N akan mnta kebenaran dari Ibu faz nak ajak faz berjalan. Sebab time tu faz bawah umur, jadi nak kene mnta kebenaran ibu dulu. Sampai sekarang pun faz masih kene mnta kebenaran. hehe.

 Tapi time couple dgn N, faz sukakan E. Kebetulan time tu E pun ajak faz couple, tanpa fikir panjang faz mnta N putuskan faz. Memang kurang cerdik sangat keputusan faz masa tu sebab time tu faz tak nak lukakan perasaan N jd faz bagi alasan yg faz sukakan org lain. Faz tak sanggup menipu dan memainkan perasaan N. Faz tengok N seorg yg serious dalam perhubungan walaupun dia tau faz masih tak matang. N dgn rela hati melepaskan faz pergi sebab nakkan faz bahagia. Tak tau kenapa faz bodoh sangat time tu. Sedangkan N betul2 sygkan faz, tapi faz tinggalkan dia sebab org yg faz suka. Bila da couple dgn E, baru faz rasa apa yg N rasa, bila diri kita tak dihargai. Couple dgn E pun tak sampai 2 bulan, sebab tak tahan dgn sikap suka mendesak E dan teramatla sgt kuat cemburu. Tu la kenangan paling kurang bijak pernah faz buat.Time tu kecik kecik lagi, jadi permikiran belum matang, apa yg budak kecik fikirkan janji enjoy. Huhu. 

Bila da besar ni, faz lebih hati hati memilih pasangan. Taknak la main rembat macam dulu lagi. Kalau boleh nak cri biar dapat dijadikan calon dan ada ciri2 membimbing hingga ke Jannah. In Sha Allah. Ibu faz cakap umur semakin meningkat, jadikan cinta monyet  dulu pengajaran utk panduan mencari cinta hakiki. Eh. betul ke? 
Apa apa pun. Ini cuma sekadar pengalaman dan harap kita dapat membezakan mana yg terbaik utk masa hadapan kita. 
p/s: Jangan tinggalkan org yg sygkan kita utk org yg kita suka sebab org yg kita suka belum tentu dapat membahagiakan kita, menghargai kita. 
Sekian..

No comments:

Post a Comment