Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

24 Nov 2014

#AwakKatMane jadi trend?

Assalamualaikum,

Awak kat mane? Awak awak kat mane? Haha. Tu la soalan yg selalu faz dapat dan faz tanya kat org. Kadang kadang tu, sampai fed up kte ditanya kat mane. Tapi nak wat camne, da jadi trend masa kini.
Pernah faz boring sangat time tu, faz g melalak menyanyi lagu ni, kawan faz bising aaa. "Kau ni dah knape?" Faz cakap je. "Awak kat mane? Awak awak kat mane?" Macam macam nada yg faz keluarkan. Manja, sedih, garang, lembut, kasar. Semua ada. Sampai kwn faz da tak nak cakap dgn faz lagi. Hehe.

Tengok? Sebab lagu pun bole tak bertegur. Tapi tu bukan point yg faz nak cakap. Sebenarnya faz nak puji pembikinan lagu masa kini, perasan tak zaman lagu "Havoc" dulu? (tak la dulu sgt) Tu pun jd trend. Begitu gak "Aku tanya apa khabar?" dan "pasar malam". Tu menunjukkan bahawa komposer dan penyanyi Malaysia memang hebat hebat belaka. Nak tau kenapa? Setiap kali faz berjalan, dok dengar org muda main lagu ni, bercakap pun guna intonasi lagu lagu cam ni. Betul la cakap Taufik Batisah, "Meluat tak?"

Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Awak kat mane, awak awak kat mane
Asyik awak kat mane macam budak darjah dua
Awak sudah kenapa sikit sikit nak call saya
Nanti bingit saya tinggalkan baru kepadan muka

Buat apa? Di mana? Ku selalu ditanya
Kau ni dah kenapa? Nak mengada-ngada
Ini bukan namanya manja
Meluat ku dibuatnya

You nak pergi mane? Dia bunyi lagi
I call you tak answer, nak dekat seribu kali
Kenapa selalu curiga
Sikit sikit dia mesti tanya di mana

Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Awak kat mana, awak awak kat mana
Aku di dalam studio rakam lagu lepak gila
Tak suka aku tak paksa, lagu ballad pun aku ada
Kau budak budak sudah dewasa, jangan nak mengada-ngada

Tak kira di mana pun aku berada
Dah macam orang gila dia bertanya
Awak dah kat mana, awak buat apa
Jadi begini jalan ceritanya (kau dengar ni)

Lain kali cuba berdikari
Beerti tak perlu call aku lagi
Cobalah kau fikir sendiri
Jangan sikit sikit pulak engkau tanya di mana

Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Assalamualaikum
Saya nak keluar studio ni
Dah selesai pun rakaman lagu ni
Saya nak tanya sikit ni
Meluat tak?
Awak kat mane?


Hari tu, faz jalan dengan ibu, kawan ibu dan anak dia, handsome gak ahh mamat ni. Umur baru 18 tahun. (Nasib baik) Hehe. Jadi nak dijadikan cte, malam tu kteorg nak g teman ibu ibu lepak kat kedai mamak area Matang Jaya.. Sepanjang perjalanan nak ke sana, mamat ni dok nyanyi Awak kat mane awak awak kat mane, time tu faz tak tau lagi yg tu merupakan lagu, jadi faz jawab la "Kat sini, tak nampak ke cik abg? Dr tdi tanya awak kat mane awak kat mane." Dia p jeling faz. Jadi faz marah la dalam hati, 'Eleh, dia yg dok tanya kte kat mane, dia lak nak jeling'

Dah sampai kedai makan, dia tanya g "Awak kat mane? Awak awak kat mane?" Faz jawab lagi. "Kat sini la, Dari tdi tanya. Ish" Lepas tu, nak tau apa dia buat, dia datang dekat faz lepas tu letak earphone kat telinga faz. Burn sgt time tu. Memang tak bole blah. Rasa nak sembunyi muka bawah meja. Dia senyum je, "Haaa. Tu la cek kak, lain kali ikut trend masa ke masa. Bukan org tanya awak kat mana. Org nampak je awak kat sblh ni. Nak tanya awk wat pe. Ni mesti tak pernah dengar radio." Gelak sakan mamat ni. Faz memang speechless time tu, sepanjang masa faz dok cakap sorry sorry. Memang memalukan. Huhu.


p/s: Jadi faz nak nasihat kat remaja sekarang ni, kene la amik tau sikit trend trend masa kini. Jangan jd mcm faz, memalukan je.

Sekian..

1 comment: