Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

15 Oct 2014

Jadilah Diri Sendiri, Nescaya anda akan selamat

Assalamualaikum,


First of all, berbalik kepada tajuk~ Apa pandangan pertama korg bila tajuk ni jadi entry? Takpe, nanti boleh komen or PM and kongsi la pendapat korg k? Ni biar Faz bagi pendapat faz dulu. Tajuk ni merupakan salah satu topik yg paling faz suka dan pendirian dalam hidup faz. Nak tau kenapa?

Jujur, ya Faz pernah menjadi orang lain. Yang memang jauh dari diri faz sendiri. Sebab dulu faz memang suka populariti tetapi bukan publisiti. Tapi faz tak pernah rasa bahagia. Nak tau kenapa? Masa jadi orang lain, ramai gak yg kenal faz bagi komen negatif dan positif. Kalau ikutkan hati, memangtak la faz kisah apa dorg nak katakan, Yela hidup faz, biar faz la yg tentukan. Tetapi faz terfikir, apa perasaan org sekeliling melihat perubahan faz yg mendadak dan macam mana perasaan faz bila faz sendiri yg terkena. Jadi faz buat keputusan utk kembali ke diri sendiri balik. Tak nak lagi dah ikut cara org lain.

Biar la org tak kenal kita, biar la org kata baik atau buruk pasal kita, asalkan orang yang sentiasa disamping kita saat senang dan susah selesa bersama sama dengan kita. Mungkin kita boleh berubah, jadi baik dan jadi lebih lebih baik dari sekarang tapi jangan abaikan perasaan org sekeliling kita. Minta pandangan dorg, minta nasihat dorg.

Pernah sekali faz tanya kat seorang hamba Allah ni kan, "Apa aku nak jadi bila dah besar nanti?"
Dia p jawab  "Takpe kau jadi je diri sendiri.. Kau akan selamat" memang sentap la bila dia cakap camtu, tapi diakui ada kebenaran apa yg dia cakap walaupun jauh sangat menyimpang dari soalan yang faz berikan. #deep

Alhamdulillah, sekarang ni Faz dah jadi Faz balik dan akan sentiasa jadi Faz sekarang dan selamanya. Faz happy sangat sangat dengan diri faz sekarang ni. Jadi terimalah Faz seadanya k? CHEWAHHHHH~ Hehe.

Lastly, faz nak pesan "Jadi je diri sendiri kalau nak selamat" Haha. Tak berbaloi pun kalau kita ikut life org. Apa apa pun, ambil yang keruh, buang yang jernih. Ehhhhhh~ betulke? grr. takpe la. Asal sama je bunyinya. Now nak g lunch dulu~

Sekian.....

11 comments:

  1. datang menjenguk....jadi diri sendiri jangan jadi seperti lalang.....

    ReplyDelete
  2. Yup faz.. better jadi diri sendiri..tak payah nak control2..

    ReplyDelete
  3. Tahniah dik...bagus untuk kita jadi diri sendiri berpandukan syariat...

    ReplyDelete
  4. btul! btpe nk jd orang lain.. btw, folo sini..jom singgah!

    ReplyDelete
  5. Salam singgah..saya dah follow blog awak..harap sudi follow blog saya balik =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Memang kena jadi diri sendiri dan kekalkan jati diri. Everyone is special in his/ her own way. :)

    ReplyDelete
  7. lebih baik kita jadi diri kita sendiri daripada hanya mengikut orang lain sehingga kita lupa akan diri kita dan asal usul kita kan...

    Alhamdulillah.. tahniah yunk...

    ReplyDelete
  8. nice blog ;-)

    http://mamasihat-babyceria.blogspot.com/

    ReplyDelete