Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

14 Nov 2014

Bila cinta ditolak. Ouchh....

Assalamualaikum.

Haaaa.. korg faham tak perasaan tu? Bila cinta kita ditolak. Nak cte hal someone ni. Eh someone ke? Ke cte faz? Okay la..  Tak nak cte hal org. Nak cte hal faz je la. Kang ada yg ckp 'Entah entah cinta dia yg ditolak, dia p ckp cinta org. Bajet baik la tuu.' Jadi faz tak nak tmbah dosa org yg ngumpat faz dr blakang. Jadi faz jujur la k. Iya. Cinta faz ditolak. Eleh.. Haha. Tak yah nak cakap banyak.
Straight to the point.

Ni nak kata cinta tu tak gak la. Sebab faz cuma suka je kat dia. Tak lebih dr itu. Mengakui. Faz suka dia sebab dia salah satu kwn yg sgt baik dgn faz, caring, always make me smile.  Faz tak tau sejak bila gaz mula suka kat dia. Sebab perasaan tu datang secara tak disangka. Abstrak sgt. Banyak gak kwn faz tau yg faz suka dia walaupun faz tak ckp. Sampai satu time tu faz terfikir 'Nampak sangat ke aku tunjuk yg aku suka
dia.' Memang kot. Sebab faz ni mudah nak ditengok. Muka jujur sangat. Kalau kecil hati ke, takut ke, marah ke. Kawan faz akan mudah nampak walaupun faz rasa faz pendam je. Inikan pulak faz suka org kan. Tipu kalau dorg tak tau. Satu je yg dorg tak pernah nampak kat muka faz, masalah. Sebab ada ke tidak masalah, muka faz cam camtu je. Ekk. Tukar topik lak.

Sampai satu time ni kan, faz datang mode gila. Faz wechat dia dan faz ckp faz suka dia. Gila tak? Gua yg pemalu p jujur ckp perasaan gua sendiri. Haha. First tu ingat dia akan ckp faz gila. Dah lama kot kteorg kwn, tetiba ckp camtu. huhu. Korg tau tak apa dia balas? grrrrrr~

Dia cakap dia dah lama tau dan dia pun suka kat faz. Mula tu faz happy la. Tapi faz fikir dia mungkin suka faz sebab faz kwn dia. Jadi faz tak nak taruh harapan lebih kat dia. Sejak dari tu Faz tak msg dia, dia pun tak msg faz. Jadi faz anggap cinta faz sudah ditolak. Logik kan. Hati pun tak sakit. Asalkan faz lega dah luah perasaan faz kat dia. Faz cuma harap dia bahagia disamping org yg dia pilih dan sayang.

Sekian.....

No comments:

Post a Comment