Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

25 Oct 2014

Ucapan Salam Maal Hijrah.

Assalamualaikum,

Masih sempatkan kalau nak wish maal hijrah? Jadi dikesempatan ini, Faz ingin mengucapkan Salam maal hijrah untuk saudara sesama islam yg menyambut. Eh? Ada ke org sambut? Hehe. Takpe takpe yg penting hati kita bersih di tahun baru ini. Haaa. Apa lagi korg, mula la buka buku baru dan tutup buku lama k?

Faz nak bagi ucapan sikit la.... Hehe. Kalau tak nak baca, mohon tak yah scroll sampai bawah.

Untuk org yg kenali Faz dan rapat dengan Faz:
Pertama sekali, faz nak mintak maaf kat sesiapa yg faz pernah mengumpat secara sengaja atau tak sengaja. Faz mintak maaf kalau terkasar bahasa, tindakan atau apa2 yg boleh buat korg sakit hati dan tak suka kat perangai faz. Terutama sekali ibu. Ibu maafkan faz kalau buat ibu kecil hati dgn faz. Faz tau semakin faz membesar, faz banyak buat ibu sakit hati. Bu, Faz tak dapat nak janji dan tak nak janji. Sebab faz takut tak dapat nak tunaikan or tak sempat nak tunaikan. Tapi faz akan cuba sedaya upaya untuk menyenangkan ibu kelak. Ibu ikhlas dari hati faz sayang sgt kat ibu. errrr... tapi faz malu nak luahkan kat ibu. Takpe ahhh... Nextttt, Kak Apon a.k.a Shidah. Kak..... Faz syg akak tau. Ingat tu. Walau kat mane pun akak berada faz akan selalu dgn akak. Kat ne? Kat hati.... hehe.. Percaya la...Faz akan berada disamping akak tak kira susah or senang, Thanks sebab jadi kakak yg baik dan bertanggungjawab. Faz akan cuba jadi adik yg setia mendengar setiap masalah akak, walaupun masalah sebesar semut. Nak cta sikit, Kakak faz ni lain sikit tau, walaupun jauh, dia sanggup call faz kalau masalah dia cuma takutkan kucing. Haaa itu contoh je. Tapi memang dia akan kol faz kalau ada masalah. Kadang kadang kalau faz rajin nak kira, dalam sehari paling banyak 15 kali dia call. Dan sekali kol 45minit kteorg bercakap. Bayangkan~ Mane tau?? Hp sekarangkan makin canggih, tengok je la kat call log. Haha. Akak Shidah. Faz syg akak k? Ok bai.. Adik?? Errr. tak yah kot, nak mintak maaf pun, esok subuh2 confirm bertekak balik. Baik tak yah.. Huhu.

Now, Kawan kawan, sahabat and so on. Korg. Faz mintak maaf k? Kalau ada buat salah. Faz sayang korg. K? Tu je.. Hahahaha. Nanti ah faz msg sorg2 ckp. Tapi tak janji..

Awak.. Errr, Awakk. Yg pernah menjadi sahabat faz. Ye. Awak.. Faz pernah cerita hal awak. Dah berapa kali dah. Walaupun tak mention. Tapi tu memang khas utk awak.. Jadi ucapan ni pun utk awak.
Faz nak mnta maaf wak sebab slalu susahkan awk dgr masalah faz dulu. Thanks sebab pernah jadi someone special dalam hidup faz, maksud faz, sahabat susah senang faz. Faz tak dapat lupakan awk walaupun dah temui kawan baru. Awak lain sgt, Mungkin ada yg pernah ckp, Allah akan hadirkan seseorg yg lbh baik dr sebelum ni, tapi faz harap sgt diketemukan dgn awak kembali. Dulu faz ego tak nak balas msg awak. Ye faz salah. Faz ingat awk takkan tukar num, Tapi bila faz yg tukar num phone, tipu cakap faz tak cuba contact awk balik kan? Tapi num awak tak deli, dan takde dlm perkhidmatan. :'( Mungkin dah takdir kita camni. Mungkin setakat tu je kita berkawan. Mungkin Mungkin Mungkin. Hanya Allah yg tau tersurat dan tersirat.

Jadi azam baru:
Azam faz tahun ni. Ahhh. Mesti la korg dah agak kan. Tapi faz tetap gak nak bagi tau.
1.) Faz harap dapat melihat BINTANG Ciptaan Allah. Amin.
2.) Faz nak gembirakan Ibu dan keluarga.
3.) Berubah kearah kebaikan. InShaAllah menuju ke jalan Allah. InShaAllah. Amin.
4.) Faz nak kurangkan fikir kebahagian dunia dan hal dunia. Dan focus ke akhirat. Amin.
6.) Harap org maafkan faz.....
5.) Dan Lain Lain.......( Tak dapat dinyatakan kerana personal) Hehe.

p/s: Mulakan Niat kerana Allah. InShaAllah semuanya akan berjalan dengan lancar dan takkan henti dipersimpangan jalan. InShaAllah. Amin......

Sekian...




No comments:

Post a Comment