Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

20 Oct 2014

First Day Pratical

Assalamualaikum,

First day pratikal? Seperti yg dijangka. Memang memang memang tak tau nak cakap camne. Faz diletakkan dibahagian kecurian cable. WHAT? Kecurian cable yg sepatutnya org lelaki yg buat. Nak tau apa kerja yg bakal faz hadapi 4 bulan ni?

  1. Uruskan data cable seluruh sarawak. 
  2. Anjurkan event di sekolah2, universiti, kolej and so on.
  3. Travel ke tempat pendalaman dan berceramah.
  4. Buat movie berkaitan kecurian cable.
  5. Berurusan dengan polis berkaitan kecurian cable sesuatu tempat.
  6. Dan lain-lain.
Nampak macam senangkan? Bos faz cakap kalau nak berjaya kene ada minat nak buat sesuatu keje. Jadi nak ke tak nak, keje lelaki ke tak. Faz kene paksa diri untuk minat buat semua tu. Biasa la first day, memang banyak merungut, banyak keje. Faz mengaku, tadi pun da hampir give up. Bila faz cte kat 'someone' tu, dia cakap "Ala faz, faz keje kat mane2 pun sama gak. Takde keje yg senang. Kalau faz nak berjaya, faz kene hadapi dan anggap ni satu cabaran kecil dalam hidup faz. First2 memang susah. Lama2 faz biasa la. Banyakkan berdoa. Jangan sesekali cakap give up or susah. Kalau asyik merungut menangis, mcm mane nak hadapi sampai 4 bulan. Ni baru sehari." 

Jadi atas nasihat dia dan org lain yg ada nasihat kat faz, faz akan cuba bersabar dan minat utk buat semua ni. In Sha Allah. Nak cte banyak2 sebenarnya ni, tapi nak kene sambung keje balik & siapkan speech utk present hari rabu ni. Huhu. Salam Maghrib dan Selamat bekerja. 
Sekian.

#prayforFaz ^^

p/s to someone: Yg ni takde rungutan dan marah dan sedih. Puas? Okay awak menang. Bak sini 10 bungkus CHOKI CHOKI. Post SEKARANG gak. #CHOKICHOKI


3 comments:

  1. Kalau busy, banyak yang Faz akan belajar.. untung Faz.. selama 4 bulan mesti dapat byk pengalaman.. macam Kak Kep dulu pening pulak gi praktikal takde keje.. masa punya lmbt berlalu.. pagi ke ptg.. hihihihi.. semoga dipermudahkan segala urusan Faz.. Amin

    ReplyDelete
  2. good luck faz for your pactical.
    insyaaallah boleh buat tu. kemonn.. orang lain boleh, kitan mesti lagi boleh..

    ReplyDelete
  3. good luck faz ... buatlah keja jangan ulang kesilapan mcm pisang berbuah duak kali hahaha

    ReplyDelete