Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

12 Oct 2014

Culture Shock (BLOG)

Assalamualaikum..

Tajuk pun dah culture shockkan? Ni memang nak cakap yang Faz betul2 culture shock bila research Blog2 lain yg lebih berpengalaman dan penulisan dorang yang mantap. Memang jauh sangat berbeza dengan blog Faz. Kihkih. Terasa diri ini humble sangat.

Antara blog yang faz dah terjah/selongkar dari blog kecantikan, blog kesihatan, fashion, bisnes, makanan, resipi, tips, muzik, popular statement, agama, hiburan, pelajaran sampai la pengalaman hidup. Semuanya gempak gempak belaka. Dorang ada kategori kategori dorang sendiri. Dan Blog faz ni boleh ke dikategorikan macam blog lain? Macam tak je. *so sad. Tapi takpe, Faz kategorikan blog faz ni sebagai Blog untuk kanak kanak yg ceria. Kahkah. Takla nampak merapu sangatkan. Memandangkan faz masih lagi baru. Mula blogging pun tahun lepas. Kalau nak dibandingkan ada blog yg bermula dari 2004 and so on, memang jauh la kan.

Tapi faz memang puji cara dorg mengendalikan blog. Creative sangat. *tepuk tangan. Terkejut gak tengok ada blog yg jumlah followersnya mencecah puluh ribu, ratus ribu. Sedangkan blog faz baru 8 follower selama setahun. Kalau setahun pun baru 8 orang follower, jadi faz takyah la nak berangan nak followers yg banyak kan. Kihkih. Tak kisah sebenarnya, sebab cerita yg faz karangkan pun bukannya menarik. Jadi "aku redha". Haha.

Okayla. Nak sambung balik buat research/ blogwalking ni. ^^ Dapat gak nimba ilmu.
Sekian......

4 comments:

  1. Singgah melawat "Blog kanak-kanak yang ceria". Hehe. ;)

    Saya ada buat tempahan blog kalau berminat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou :) hehe.. Tempahan blog? blh tahu dgn lbh lanjut?

      Delete
  2. Happy blogging =)

    salam kenal , done follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal gak.. Thankyou so much
      :)

      Delete