Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

24 Oct 2014

Aku ingin melihat Bintang

Assalamualaikum,

Hai semua, ready tak utk malam ni? Ada apa malam ni. Faz nak ajak korang tengok bintang sama sama dengan faz. Faz teringin sgt nak melihat bintang. Percaya tak kalau faz cakap yg faz tak pernah melihat bintang seumur hidup?
Kalau bintang buatan manusia tu memang hari2 faz lihat, tp bintang ciptaan Allah belum pernah lagi.

Faz ada masalah mata. Dah berapa kali g check doktor sebab sakit mata. Kalau pening2 ke mesti effect kat mata. Mulanya ingat benda biasa je, dah makin lama makin teruk. Jadi pergi la check doktor. Dia suruh g buat cermin mata baharu sebab degree makin bertambah. Faz pun cepat2 la g buat cermin mata. 5 kali dorg check degree mata faz 500++, bila kali ke 6 baru betul 250++ degree. Tak la teruk sangatkan? Lama gak ahh faz cari ubat nak kasi mata baik, mcm2 da org kenalkan kat faz petua dan ubat, tp satu pun tak berkesan. Kuasa Allah nak uji hambaNya. Faz ada gak usaha nak baikkan mata, tp kalau dsuruh mkn ubat jenis pil tu memang liat sikit nak buat. Pahitt. Yarkkkssss~ Ibu cakap kalau nak baik, kene jugak mkn. Huhu. Sejak guna cermin mata ni, kepala ada la kurang sikit pening. Tak banyak, sikit je.Tapi waktu malam je la masalah sgt, tak dpt tengok lampu, cahaya nak berjalan malam pun susah. Itu la salah satu sebab kenapa faz gerun nak amik lesen memandu. Kadang kadang kalau tengok barang lama sedikit, mula la mata ni nak berair.

Kalau mata ni dah baik, hajat faz satu je, nak tengok Bintang ciptaan Allah yg maha pencipta. Amin. Jadi doakan mata faz cepat baik ye.

Sekian....

No comments:

Post a Comment