Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

26 Oct 2014

Bawa haluan sendiri.

Assalamualaikum,

Tak tau kenapa faz rasa nak menjauhkan diri dari semua org. Tak tau kenapa perasaan itu kuat sgt dalam diri faz. Maksud faz, okay jujur. Faz rasa sangat humble, diri ini tak di hargai and so on.Boleh tak lepas ni faz bawa haluan faz sendiri je? Takyah dah sibuk hal sekeliling.

Faz tau faz kejam sebab cakap camtu. Tapi faz dok perhati, faz ada ke faz takde ke, sama je. Takde org yg hiraukan kehadiran faz. Mungkin faz tak pandai nak bergaul dgn org, kasi org nampak " Hey guys, faz here.blablabla" tapi perlu ke setiap masa faz nak buat camtu?

Faz penat la. Penat jaga hati semua org. Penat nak jadi apa yg korg nak faz jadi. Pergi kandang lembu ikut sama mengembu. Padahal diri ini cuma seekor itik. Faham tak apa yg faz rasa?

Sekarang ni pun faz susah nak percaya kat sesiapa, tempat faz meluah pun cuma kakak shidah dgn blog je. Nak cte kat org? Entah la. Kehadiran faz lagi org tak nampak, inikan pula nak bercerita dgn org kan.

Jadi Faz buat keputusan nak ikut flow faz je lepas ni. Senang ke susah ke, "Biar aku seorg tanggung. Asalkan Allah is with me. Aku selamat"

Menangis? Yesss. Faz dah puas menangis. Now, faz kene tabah. Tabah demi keluarga yg perlukan faz.

Sekian........

No comments:

Post a Comment