Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

8 Oct 2014

Kenangan poyo Faz

Assalamualaikum,

Apa kabar semua? Sihat? Dah breakfast ke? Huhu. Faz belum lagi, perut Faz dah berkeroncong nyanyi lagu rap. Tak tanya ekk? Ok bai. Haha. Takde la. Gurau senda diawal pagi je.

Sedang faz sibuk dengar lagu Suka nyanyian Encik Mimpi kan, terkenang la Faz time kecik kecik dulu. Faz ingat lagi time tu, Faz dan kawan2 suka sgt kumpul kakak & adik angkat tau. Kalau jumpa je yg baik baik terus offer "nak tak jadi kakak angkat sy?" kahkah. Ye la. Sebab sekolah kte semua perempuan takde lelaki, Kakak & adik perempuan je la yg dpt diangkat. kuikui. Nak couple time tu, ibu tak kasi sebab muda sangat. hehe.

Mulanya, Time form 1, masa tu kami yg paling junior. Jadi sebab takut kene buli, kte org g la cari kakak angkat. Yang paling tak bole blah, faz la. Sebab apa tau? Time tu kan faz belum ada handphone. Jadi susah sikit nak usha kakak2 senior kat skolah. Jadi nak tau faz offer dorg camne?
Faz amik kertas then tulis je, hantar surat cinta eh salah.. surat layang kat dorg. Haha. Jgn nak over sgt. Kwn faz pun buat camtu gak k? kihkih. Tak tau apa plak yg kakak senior tu fikir hal kte org. Aduii. Memang poyo ahh. Tunggu punya tunggu punya tunggu. "Faz, surat utk kau." fuhh~ bederau darah excited. Masa tu mane lagi tau erti malukan. Jadi Faz baca. "W'slm. Khabar baik dik, akak sihat je. Dah akak lunch. Adik pulak?" haha. Tu je yg dia reply. Ye la. Faz hantar camni "Salam akak comel. Apa Khabar? dah mkn tghhari?", Jadi dia balas tu je la. Pasing pasing pasing surat, dah jadi adik beradik angkat. Best la jugak ada adik beradik angkat ni, kte org dpt share cte, lunch sama, mcm2 ahh.. Bila kakak angkat faz dah hbs belajar, faz dah takde mood lagi nak cari. Jadi focus je dengan kwn.

Sampai la satu masa ni, time tu faz form 4, haaa. Faz pulak terima surat dari junior form 1. Suspen gak ah masa tu.  Haha. mesti dah tau kan apa yg dia tulis. fuhh~ betullll... Apa yg korg fikir memang betul betul belaka. Dia tulis "HI, Kak Faz" tu je~  haha. Memang tempa la kepala faz. Tapi Faz takdela sengal sgt nak reply surat yg short giler camtu. Jadi faz jumpa dia then cakap. "Hi dek. Kalau sekadar hantar surat tulis hi tu tegur je faz k? takyah pggil kakak2." hehe. Sebab time tu Faz memang tak suka jadi kakak dan dipanggil kakak. Dia pun ok gak, then kte org jd kwn. (Time ni nak panggil Kak Faz, Faz dah tak kisah dah ^_^)

Bila difikirkan kembali, CHEWAHH, kembali, memang tak dpt lupa la. Sungguh zaman kecik2 dulu sengal. Tapi masih dapat dijadikan kenangan. Dan bila faz tengok je budak budak sekarang ni, ada yg darjah 6 ibu bapa dah kasi phone. Budak form 1 dah pandai bercouple, ibu bapa pulak tak kisah. Sedih la faz tengok. Jauh sgt beza zaman skarang dgn zaman faz dulu. Jangan dik, sia siakan waktu remaja dengan perkara yg tak berfaedah. Kalau nak enjoy tu, boleh. Tapi tak payah sgt nak bercouple. Tipu cakap tak bole hidup kalau tak bercouple~ Kenapa Faz time kecik2 dulu dapat. Jadi pilihla kwn yg betul. Jangan mudah dipengaruh benda tak elok k? Masa remaja itu emas.

Sekian......

No comments:

Post a Comment