Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

13 Dec 2014

Rindukan ibu disisi

Assalamualaikum,

Kali ni faz nak bercerita pulak la. Tapi entri kali ni tak nak share kat fb. Sebab org yg faz nak cte ada dlm friendlist fb faz. Faz tak kisah sebenarnya kalau dia nak baca tapi faz malu kalau dia tau faz cte hal dia. Siapa org tu? Mesti la ibu faz.

Malam ni ibu tak balik. Dia ada dinner dahtu dia cakap member ajak tidur hotel. Mulanya faz marah la, asal nak tidur hotel lak kan? Sedangkan rumah dekat je. Ibu ckp sekali sekala. Untuk kali ni faz biarkan je la. Nak wat camne, nak tak nak dah lewat pun. Bahaya kalau ibu balik seorg. Memang la kami pernah berjauhan. Tak tau kenapa lama faz membesar, faz dan ibu sukar nak berjauhan. Macam hari tu, faz tgah lepak dgn member, ibu pun tengah meeting dgn kwn dia. Balik je faz kat rmh, ibu call suruh jumpa dia kat tempat dia meeting. Ingatkan apa la yg urgent sgt kan. Rupanya temankan dia je, dia rindu sebab sehari tak jumpa. Selalu gak la ibu buat camtu. Kadang kadang tengok ibu mcm budak kecik. Tak dpt nak renggang sedikit. Tapi faz suka. Walaupun faz da membesar faz dapat rasakan kasih syg ibu kat faz semakin hari semakin menebal. Faz tak malu kalau faz cium ibu depan khalayak ramai, faz tak malu mengaku yg walaupun umur faz 20tahun, faz masih tidur dibawah ketiak ibu. Kadang kadang kalau kami berdua je pun ibu akan pegang tgn faz. Faz tahu apa yg ibu rasa. Kehilangan seorg suami ketika umur masih muda, membesarkan 4org anak seorg diri, bila anak anak membesar, anak anak berjauhan dgn dia. Faz syg ibu sgt sgt.



Ibu la idola faz yg sebenar benarnya. Baik buruk faz, ibu tetap disisi faz. Terima kasih bu. Faz tak tau macam mane nak balas segala jasa dan pengorbanan ibu. Walaupun ibu sering kata kat org yg faz anak bongsu perempuan ibu tetapi ibu selalu mengingatkan faz supaya tolong ibu menjaga keluarga. Ibu selalu berpesan agar faz menjadi seorang yg bertanggungjawab. Ibu tiada apa yg dpt faz berikan sebagai hadiah selain dari mengikut apa yg ibu nak faz jadi.❤ In Sha Allah bu.

P/s: Hati sayu sebab rindukan ibu. Tidur bertemankan lagu tanpa keluarga disisi.


Sekian..

No comments:

Post a Comment