Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

11 Dec 2014

Tak reply msg sebab Bola?

Assalamualaikum,

Hatiku terkecewa terkecewa kernamu. Chewahh. Bermadah pulak faz pagi ni. Salam Jumaat semuanya. Mulakan hari anda dengan senyuman. Walaupun hati ni tengah melara. Senyum je la yg mampu. Lagi pula senyumkan satu sedekah dan boleh dijadikan sebagai ubat untuk kekal awet muda lagi tu. Haaa.

First of all, Faz nak ucapkan Tahniah buat Team Malaysia. Jum nyanyi sikit. "Selamanyaaa, Selamanyaaa, Selamanyaaa Harimau Malaya. Elelelele ya. Oooooo Ooooo" Cukup la tu. Kang hujan lak. Okay. Proud to be Malaysian. Kalah ke Menang ke Malaysia tetap bumiku tercinta. Tengok? Tengok tak semangat yg faz cuba sampaikan kat sini.

Sebenarnya, faz nak guna baju Harimau Malaya hari ni. Akan tetapi oleh kerana baju HM faz tak tau kat mana. Jadi faz guna baju Encik Mimpi je la. Lagipun hari ni kan Encik Mimpi buat gathering. Walaupun tak dapat pergi sana meraikan bersama dorg, jadi faz merasakan dari jauh je la. Tak salahkan?

Faz masih geram kat member faz sebenarnya ni, semalam faz msg dorg sebab nak ajak bercerita. Mood tengah elok semalam. Faz pun msg la "Beb. Kau ngah wat apa? Jum ahhh msg ng aku. Happy giler ni beb" 5 orang faz hantar msg yg sama. Tau tak apa yg dorg reply.
"Sorry beb. tgah busy malaysia main ni. Nanti ahh"
"Ala beb. Baik kau tengok Malaysia main. Gempak giler beb"
"Habis Malaysia main aku msg kau ye.
"Beb. Aku tgah focus ni. Jap ekk"
"Hai beb. Lagi sejam kau cte ye. Malaysia tgah gol ni"
Amboi. Malaysia yg main kot yg korg nak feeling lebih nape? Reply kawan sendiri je kot. Alaa. Rabak aaaa. Spoil mood Faz.
Dengan rasminya faz merajuk. Lepas tu tak nak reply msg dorg. Sampai Malaysia habis main je la. Then faz pun msg dorg lagi. Haha. Nak merajuk lama lama tak berani. Kang member tak pujuk kan naya faz.

p/s: Kalau bola dapat faham perasaan manusia kan best. #deep

Sekian..

No comments:

Post a Comment