Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

10 Dec 2014

Pakcik Mat Cool Bin Paddle Pop

Tau tak faz exciteddddd.... cuba teka kenapaaa....
Ehhhh. Alamak. Tak sempat menyempat faz ni. Lupa lak.

Assalamualaikum,

Okay da jawab lum? Nak cte ni. Nak dengar tak? Kalau tak, tak yah baca. Kahkah. Okay. Tadi tgah dok layan lagu Fero. "Ehh fero lagii. Memang takde lagu lain budak ni." Sukahati I laaa. I punya sukaa maaa. Hehe. Tgah dok layan lagu #akhirnafasku tiba tiba, faz terdengar bunyi "mat cool mat cool, kawanku, mari kita ikut mat cool,........mat cool" Faz apa lagi. Melompat la tengok kat luar tingkap, waaaa.... pakcik jual eskrem laa. Cam comel je sebut eskrem. Hehe. Tak sangka yg pakcik eskrem melimpas kat sini. Waaaa. Tapi tak sempat nak kejar dia. Kempunan nak eskrem.

 Teringat lak masa faz kecik kecik, masa tu umur faz 4thn. Faz masih tinggal kat rumah lama, blum pindah lagi sebab ayah masih ada time tu. Setiap hari sabtu ahad mesti pakcik eskrem merayau area rmh faz. Faz apa lagi excited la ckp kat ayah nak eskrem. Sebab time tu faz anak terakhir dan adik belum terlahir, belum ada. Jadi kite anak manja ayah la. Kadang kadang tu sampai dua tiga eskrem faz p bantai. Ayah ikut je makan skali. Bila ibu balik dr keje, ayah dan faz buat tak tau. Ayah suruh rahsiakan yg dia beli eskren utk faz. Sebab time tu ibu tak kasi faz makan banyak sgt bende manis, tkt gigi jadi buruk.

Tu la aktiviti faz dan ayah setiap hujung minggu. Ohsem sgt. Tetibe rindu zaman mat cool zaman paddle pop. Dulu kite tak macam sekarang zaman teknologi. Semua sibuk bende canggih. Alaaaa. Tak hairan pun. Rindu la zaman kecik kecik.

P/s: Al-Fatihah.

Sekian....

No comments:

Post a Comment