Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

14 Dec 2014

Kekasihku yg paling sweet....

Assalamualaikum,

Teringin lak faz nak bercerita kisah cinta faz dulu. Time tu kalau tak silap faz form 4, dan kekasih faz time tu form 5. Di akui faz menyukai dia sebab mukanya iras vokalis kumpulan sixth sense. Tau kan kumpulan tu? Sudah lama tak muncul, jd faz tak ingat nama dorg.

Nak dijadikan cerita, dulu diakui faz sayang sgt kat dia. Dia seorg yg penyabar, sweet, comel dan part paling faz suka tentang dia bila dia merajuk marah. Fuyooohhh babyface gitu
mimik mukanya. Sedap mata memandang. Namanya Fendi. Tak kisah memberitahu namanya sebab, berharap dia akan baca dan kami akan bertemu semula. Mungkin sekadar kawan. Kami putus dulu pun sebab dia nak spm and i just give him time to focus on his exam. Tapi habis je dia exam, dua dua lost contact. Hehe. Faz pun tak sibuk cari dia semula. Cinta monyet la katakan.

Kami jarang bergaduh tapi kalau bergaduh tu memang dia la yg bnyk mengalah dgn faz. Dulu nak kata ego tinggi tu tak gak tp faz memang suka biarkan dia yg pujuk. Melting wa cakap lu.  Ada satu time tu, kami bergaduh. Mengaku tu memang salah faz. Sebab dulu hobi faz gile baca novel. Kalau da mula buku novel tu, selagi tak habis jangan harap nak layan benda lain. Time tu cuti sekolah. Pagi kta org msg dalam pukul 8. Dia cakap yg dia nak g kedai jap beli barang. Faz cakap la okay faz tunggu dia msg balik. Then masa menunggu msg tu, faz dok baca novel. Phone masa tu dlm mode silent. Percaya tak pukul berapa faz habis baca satu buku tanpa makan dan buat benda lain? Pukul 5ptg. Sebab tu
dulu faz kurus tapi dulu faz rajin gak jogging dgn kakak. Berratus dia kol, msg tu tak yah cte la, kalau guna smartphone time tu confirm hp lagging. Nasib baik masa tu hp belum canggih. Sedar je faz habis baca buku terus call dia
Suara dia memang risau gilerr. Sebab tak reti nak menipu faz cakap kat dia yg faz dok layan novel. Dgr je alasan faz dia terus merajuk tak msg faz. Mcm mcm yg faz buat utk pujuk dia. Faz tau rumah dia kat mane, jd faz mnta teman akak pergi rumah dia. Kebetulan rumah kami takdelah jauh sangat. Kalau guna kaki tu memang berasa la jauhnya. Nasib baik guna kereta. Before tu faz beli coklet dalam bungkus yg selalu org guna utk valentime day tu. Opsss faz tak sambut cuma beli je. Then bagi satu kad couple. Faz masih ingat apa yg faz tulis dalam tu.
'Hye B,
Alaa. Takkan masih marah kot. Syg minta maaf bnyk bnyk sebab buat b risau. Syg janji tak ulang lagi. Nahh coklet. MKan tau. Biar cepat gemuk sikit. Jgn marah marah nanti tua, syg tak nak couple dgn org tua :p love you take care love..
Salam syg:
Syg'

Lebih kurg camtu faz tulis. Tapi faz tak kasi sendiri kat dia, faz suruh kakak dia yg bagi. Then faz terus balik. Lepas dia terima hadiah tu, dia terus call faz. Kteorg pun bebaik. Serious, dia memang seorg yg sweet. Untung siapa jadi kekasih dia sampai kini. Hihi.

Dulu faz pun seorg yg sweet tau. Tapi tu dulu zaman baru nak meningkat remaja. Sekarang ni faz da lupa cara nak pujuk. Cara bercouple. Semua faz lupa. Masuk tahun ni dekat
nak 3 tahun kot faz single. Makin dewasa, makin sukar nak bercinta sebab sekarang faz cuma percaya satu je. Jodoh yg tertulis dan diatur oleh Allah untuk faz. Hanya mampu berdoa dan bersabar. In Sha Allah.
Tu je kot faz nak cte. Hehe. Malam da ni. Esok keje. Selamat malam semua.

Sekian..

No comments:

Post a Comment