Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

25 Dec 2014

Handphone Aku HILANGGGGG

Assalamualaikum,

Banyak perkara yg terjadi hari ni, happy dan sedih. Happy sangat sebab faz dapat berjumpa dengan #dreemers sarawak. Finally, faz dapat spend time dengan Mirah, Hanis dan Aisyah. Tak lupa juga ibu yg tersayang. Yg sanggup habiskan masa dengan kami. Ibu memang terbaik. Love you Bu.
Mulanya faz plan nak bawa hanis pergi breakfast sebab hanis cakap yg dia teringin nak makan laksa. Then, teringat kat mirah dan aisyah, ibu faz pun cakap,
"Laaa. Bawa la dorg skali."
"Ibu nak lanje ke?"
"Ha ahh la, Nak ke tak nak ni?"
"Mesti la kta nak"
Faz pun cakap kat dorg. Habis je bawa dorg mkn laksa sarawak, Kteorg g tgok wayang, cte night at museum 2. Mesti la ibu faz ikut skali kan. Haha.Best giler cte tu.

Dalam syok syok happy tapi malangnya, masuk je kereta, faz cari handphone faz, dah takde. Hilanggggggg....... Beg faz time tu da terbuka setengah. Memang sah kena curi. Melayang separuh jiwa faz. Menangis jap. Kteorg g kat bilik cctv. Menghampakan sebab tak dpt kesan muka pencuri. Faz mula redha. Faz cakap kat ibu biarlah hilang nak wat camne, bukan dapat kembalikan phone pun, biar Allah je yg balas. Ibu mulanya tak puas hati. Takkan nak biarkan pencuri tu lepas, tapi dah ibu tengok faz, dia pun mula reda. Kami buat polis report. Terpaksa sebab perlukan IC balik, tak fasal2 org dok cakap faz warga asing nanti.

Kesian Mirah, Hanis and Aisyah, sepatutnya faz bawa dorg jalan, last last kene lepak dengan faz kat bilik cctv then balai polis. Serious faz rasa bersalah sangat sangat. Habis je selesai buat report, faz hantar dorg balik.

Sepanjang perjalanan, ibu dok gelakkan faz. Rasa macam kelakar lak hal ni. Faz pun takde la sedih sangat. Redha giler kot. Haha. Mungkin takde rezeki dengan phone tu. Nak marah, nangis pun rasa tak berbaloi, Bukan dapat balik brg Faz. Kebetulan gak, Dalam phone tu ada IC, Kad Maybank dan kad bank islam. Fuyooohhh. Untung la pencuri tu. Rezeki dia dapat semua tu.  Yang paling faz sedih, Gambar org yg faz minat semua dalam memori phone tu. Harap sangat dapat memori phone balik. Huhu.

Satu je Faz dapat cakap 'Mungkin ada hikmah semua ni terjadi'.

P/s: Yang mengenali Faz, oleh kerana handphone faz hilang jadi tak dpt nak contact korg. Korg taukan mana nak cari faz? Jadi, pandai pandai la cari. Kalau tak cari pun takpe.

And awak? Errrr. Awakk.. Sy da tak tau camne nak contact awak, sy tak ingat pun phone number awak. KRIK KRIK KRIK :(

Sekian..




No comments:

Post a Comment