Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

26 Dec 2014

Mood aku dalam sehari

Assalamualaikum,

Mood? Apa tu mood? Dulu faz tak faham apa maksud mood tu, sampai sekarang kot faz tak faham, apa benda tu. Alaa korg, takyah nak gelak faz, kalau korg tanya kat sekeliling korg, 94% akan cakap dorg tak tau. Kalau tak percaya, nahhh, Faz bagi masa 10 saat p tanya org kat sekeliling korg. Dorg confirm blur 10 saat, teetttttt. Masa pun tamat. (Mana taknya, korg tetiba nak tanya apa itu mood? Mesti la org blur) Kan? Betul tak apa faz cakap? Jadi takyah nak gelakkan faz.

Kalau korg nak tau, aktiviti faz sebelum tidur, faz akan cuba putar balik ingatan faz dalam sehari, apa yg faz buat dalam sehari, baik ke buruk, dosa ke pahala, buang masa ke hargai masa dan listkan mood faz dalam sehari.

Mood faz ni senang sangat nak dijangka, sebab faz jenis yg tak tetap pada satu mood, contoh, kalau faz tengah sedih ke kecil hati ke, org buat lawak or bagi apa yg faz suka, faz terus okay. Happy balik. Sebab tu faz jarang nak marah kat org, ada la kot marah tp tak lama. Cara faz nak lepaskan pun senang, kalau touching ke, marah ke, sedih ke faz akan menangis. Faz tak nak ikut emosi sangat sebab faz takut org yg kat sekeliling faz akan turut terpengaruh dengan mood faz. Faz tak nak. Kalau faz ada masalah, kadang kadang kalau faz selesa kat org tu, faz akan luahkan tp kalau faz tak selesa, faz akan pendam.

Tapi faz tak suka tengok org yg berada kat sekeliling faz sedih. Kalau faz tengok dorg sedih, kadang kadang faz akan menangis sama dengan dorg. 'Eh.. Bukan kadang kadang, kalau dorg nangis, faz confirm nangis bersama.' Kadang kadang faz akan buat lawak tah apa apa, biar faz nampak macam org yg teeetttttt~ asalkan dorg happy balik.

Perempuan kalau datang bulan, mood dorg, faham je la kan camne. Tapi faz pandai control, musim datang bulan mood faz makin ceria. Ada gak member faz tegur "Ishhh, tak betul kawanku sorg ni, org kalau datang bulan, moody, dia makin menjadi lak gelak. Tak faham aku." Faz buat tak tau then ketawa balik.

Pelikkan? Hhehe. Mungkin dah terbiasa happy kot, tu sebab tak pandai ikut emosi sangat. Lagipun faz pernah cakap yg faz takut muka jadi semakin tua kalau selalu sangat moody, tu sebab faz tak reti nak emosi lebih. Hehe.

p/s:Mohon jangan terasa. 

Sekian..

2 comments:

  1. Hehe.. Kmk pun x tauk mcm ni nak terang apa ya mood..

    ReplyDelete
  2. Hehe.. Akaun lain paduhal.. Ingat akaun blog.. Hehe.. - Reena192.

    ReplyDelete