Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

3 Dec 2014

Sebab aku memang tak tahan

Assalamualaikum,

Hai semua. Haaaa. Faz muncul kembali. Baru berapa hari menghilangkan diri. Tolong kira? Tolong tolong. Genap tak sebulan? Takkan? Baru dua hari. Ni mesti ada yg cakap 'Eleh, cakap nak berehat, apa ni ada lagi minah ni. Cakap tak serupa bikin.' Aha. Iyakan? Tak kisah la apa org nak cakap. Faz bukan tak tetap pendirian. Tapi faz memang tak tahan sangat sangat.Tau tak? Sehari tak buka blog, tak menaip, mood faz memang tak yah nak cakap la. Moody je. Blog ni da macam kawan faz di dunia je, bukan akhirat. Walaupun blog tak bersuara, tp dia seolah olah mendengar cerita kita. Tapi pendengar yg paling faz sanjungi tak lain tak bukan,mestilah Allah s.w.t.

Secara jujurnya, keje faz memang belum disiapkan. Esok kene g site, jumpa dgn polis. Faz memang suka bende yg mcm ni. Tapi agak mencabar sikit la. Hari makin hari, keje yg faz buat ni agak serasi dgn faz. 'wah. Dah tak anggap diri pratikal lagi dah.' Hehe. Faz pratikal bidang kecurian kabel dekat Telekom Malaysia. Hari hari faz menerima berita kecurian kabel dari boss dan boss pulak nerima berita dari pihak polis. Kesian faz tengok boss faz. Kalau korg nak tau, boss faz takde pekerja, dia keje seorg je. Sebab tu faz dgn kwn faz terpaksa berlagak seperti pekerja disebabkan dia. Betul. Tak tipu. Kadang kadang boss faz akan meronda satu Sarawak sebab kes kecurian kabel. Kesian kan dia.

Jadi faz nasihatkan, jangan la mencuri kabel, bukan saja dosa yg korg dpt, tp korg dah menyusahkan org lain, mcm boss faz. Termasuk faz dan kawan faz sendiri. Sebab kalau org yg mencuri, kami yg tak tidur malam nak updatekan data, cari bukti semua. Kadang kadang sampai tak makan buat keje. Ni pun tengah gastrik. Tak kesian ke tengok faz?

Jadi korang, sayangi la org sekeliling. Jangan mencuri terutama mencuri kabel. Biarkan faz makan dan tidur dengan aman. Mari kira sama sama cegah banteras kecurian kabel.

p/s: Maaf ye. Nak hilangkan diri kembali. hehe.
Sekian..


1 comment:

  1. salam..baru nk mengenali blog Faz.haepi blogging n join #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete