Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

24 Sep 2014

Pelancaran Album Encik Mimpi - Selamat Malam Cinta




Assalamualaikum,

23 september 2014. Faz da set lam otak faz nak g launching Encik Mimpi. Alhamdulillah tercapai gak hajat faz. Apa yg faz rasa? Okay serious mulanya faz excited giler. Sebab faz minat giler kat captain. Tapi faz rasa teramatla humble, faz sorg dari Sarawak. Huhu. Indah khabar dari rupa. Jujur faz kecewa sangat sangat. Faz pun tak tau kenapa faz blh rasa camtu. Faz sanggup pergi kl semata2 nak jumpa EM, dah tu final exam the next day je. Macam2 janji yang faz da buat dgn family faz sbb nak g kl. Kurang cerdik gak ek faz ni. First time tengok captain, faz rasa nak nangis. Betul ke apa yg aku buat ni? Aku g sini sebab kau? Apa istimewa kau ni ha? Aduiii. Pusing faz fikirkan. Faz tak pernah buat kerja gile mcm ni seumur hidup faz. Ni la first time faz sanggup buat demi artis lak tu. Arghhhh. Mcm bukan faz lak. Balik je dari sana, faz terus nangis. Tak tau nape. Sedih sangat2.  Tapi yg happynya segala impian faz nak jumpa encik mimpi depan depan jadi kenyataan. Dapat signature, album lagi, baju and so on. Dapat berborak bergambar walaupun sekejap. Dari situ gak faz dpt kenal dgn Dreemers, Kak Red, AC, Amal, Maisarah(meow),and ramai g. Best tengok dorg begurau macam family betul betul. Kalau la faz dapat jadi sebahagian dari dorg kan best. Haha bermimpi je k? Faz jumpa dorg pun faz dh bersyukur sgt2. Kak Red, AC, Hanis, Mirah thanks sangat2 dah bantu faz. Walaupun korg tak baca blog faz, tp faz tetap nak ucap thankyou. Kalau takde korg, faz memang tak g sebab tak tau camne nak g. Gembira dalam kesedihan. Apa2 pun faz tetap akan sokong Encik Mimpi dr jauh. Thanks bagi peluang kat faz. EM pun cool sangat walaupun  tak dpt berborak sangat tapi Faz nampak kebaikan EM dgn peminat dia. EM jangan berubah k, Walau apa pun yg terjadi peminat peminat EM akan setia, sentiasa sokong EM. Kata orang tak kenal maka tak cinta, Dorg belum kenal EM tu yg dorg belum jatuh cinta. cehh. haha.  ☺

Dari situ gak faz kenal dua org akak, kak dayah dan kak diyana. Dorg pun menang rakuten mcm faz. Ada gak rasa bebaloi g kl, sebab dorg baik sangat dengan faz. Dengan dorg faz rasa dihargai. Kak dayah layan faz mcm adik sendiri, senang bergaul dgn dia. Faz kesian tengok dia. Faz cte serba sedikit hal akak ni k, umur, atas permintaan akan dirahsiakan, seorang yg lasak, baik hati,friendly,comel lotte, and so on. Dia dtg dr Raub. Faz tak tau g tempat tu kat ne. Dia seorg cikgu sekolah agama. Dia g jumpa captain atas permintaan student form 5 dia yg nak sangat dia jumpa captain. Lawak kan. Tp dari situ gak faz nampak yg kak dayah tak nak kecewakan student dia walaupun dia tak minat captain sangat. Dia asyik tnya faz tau patut ke tak dia lari, tergelak faz tengok dia. Disebabkan faz dia sanggup stay sana sbb nak temankan faz. Jujur dgn dia faz rasa dihargai, kak dayah cakap "akak tak sedih pun berpisah jumpa em, tp akak sedih sbb faz kene balik sarawak" tau tak faz tersangat terharu & rasa dihargai, walhal point kte semua dtg sini sbb encik mimpi, tp dia happy jumpa faz. Dr situ faz blh lihat keikhlasan dia. Tak pernah ada org kat sini hargai faz. Kak dayah org first cakap "kalau em tak hargai kedatangan faz, akak bawa je faz jalan2, kesian faz dtg dari sarawak sebab em dahtu tak dihargai". Faz tahan air mata je bila kak dayah ckp camtu. Betul apa yg dia ckp, tp faz faham ramai g yg sanggup buat apa demi em lebih dr faz. Siapa la faz nak dihargaikan. Sedih tu memang sedih tp thanks sangat2 kak dayah sebab hargai faz. Faz syg kak dayah. Kalau la kak dayah ada blogger nak je faz suruh kak dayah baca ni, faz cerita hal kak dayah tau bukan encik mimpi. Ni pun sebab faz tak tau nak ucap macam mane terima kasih kat kak dayah. Kak dayah baik sangat. Kalau sudi datang la sarawak k? Nanti faz bawa jalan jalan. Hehe. 

Kak diyana pula sanggup ponteng khusus sebab em. Haa. Ni dia peminat tegar em. Dia pun dtg dr raub. Thanks kak sbb baik dgn faz. Hehe. Orang Raub memang best.. hehe.

Faz da anggap korg mcm akak faz sendiri. Sporting sangat. Faz doakan kte ada jodoh nak jumpa balik, lepak sama2. Amin.. 

#launchingalbum #selamatmalamcinta #smc #encikmimpi #dreemers

Thanks EM buat faz rasa dihargai wlaupun hanya follow back je. Sayang EM ❤


To the haters: Get a Life! Sudah2 la cari publisiti murahan tu. Banyak lagi keje korg blh buat selain mengata EM. Gua mintak maaf kalau terkasar bahasa. Tapi gua tak tau lak ada lagi orang yang tak dapat tengok orang lain berjaya. Jadi, GET A LIFE! ;)
Selamat Malam Cinta :D

No comments:

Post a Comment